1001 éjszaka és nappal meséi

2010 máj 26th | Írta: | Tartalom témája: Hozam? Hozzad!

Mintha a híres mese kelt volna életre a tegnapi nap végére, hiszen pont 1001 pontos eséssel fejezte be a napot a Bux. Mint amikor a király ( a piac) felfedezi,  hogy asszonya ( a befektetők ) hűtlen lett hozzá és szörnyű bosszút állt rajta. A nap kérdése, hogy van-e még szűz, akit a nagyvezír talál, és a nászéjszaka után ki lehet végezni(ellentétes pozícióba ragadt ügyfél), vagy elfogynak a  szüzek, és érkezik Seherezadé, aki meséjével kíváncsivá teszi a királyt, és meghagyja az életét, hogy másnap folytassa az előző este elkezdett mesét. Valószínű, ha nem is sikerül 1001 éjszakán keresztül fenntartani a király éberségét, most jól jönne egy két hosszabb mese.

A nemzetközi piacon továbbra is tart a Titánok harca, kérdés hogy Perszheusz ( EU ), mikor ér le az alvilágba Medúza fejéért ( euró stabilizáló csomag ), hogy megállítsa a Krakent ( a dollárt erősítő spekulánsokat ) És ugye mindez 3D-ben.

A hazai piacon 5100-5250 Ft körül rövid távra vennék OTP-t, egy felpattanásban pedig gyorsan adnám is, de ha tovább menetel lefelé, a megvett papírokat 5.000 Ft alatt kistoppolnám.

Bár a mexikói-öböl bőséggel el van látva olajjal, arrafelé trendi az olajos sprotni, ennek ellenére itthon is halásznék egy kis MOL-t, 17.000 Ft alatt.

Volatilis hangulatban menedék lehet a Richter.  40.000 Ft alatt venném,  1.000 forinttal feljebb pedig adnám.  Csak ne felejtse az ember bevenni a Cavintont.

A kisebb papírok közül továbbra is színesítheti a portfoliót a Fotex, a Pannergy, és a Danubius, persze inkább közép távra, olyan André Kostolany-san, fiókba parkolva.

A görög állampapírok lefutottak, de továbbra is akciós az OTP eurós kötvénye. Vegye, vigye fialtassa, euróját jó kamatra !

Az izomláz legyen Önökkel. Óvatos és sikeres kereskedést ! 

Ziegler Mátyás – Tozsdemamor.hu

 

Share Button
Tags: ,

Szóljon hozzá!