Az MNB kergeti csődbe a quaestor ügyfeleket? (vélemény)

2015 márc 26th | Írta: | Tartalom témája: Blog

Javaslom, csináltass egy tetkót a kézfejedre, hogy emlékeztessen téged a politikai bizalomra amikor legközelebb szavazni mész. Mert ez a hónapos maszatolás nyilvánvalóvá teszi, hogy itt nem csupán egy gazdasági bűncselekményről van szó, ennél tovább vezethetnek a szálak, melyek elkenése éppen az orrunk előtt zajlik.
Nem szívesen hajlok a pletykákra, inkább hivatalos értesítéseket olvasgatok. Ez egy jogállamban így helyes. Csak kérdés mi van itthon, mert ez egyre Quaestor sztori egyre büdösebb. Márpedig valakiknek Qrvára nem érdekük, hogy gyors megoldás szülessen.

Közleményben értesíti a felügyeleti biztos a Q ügyfeleket, hogy márc. 30-tól mindenkinek kiküldik a nyilvántartott számlaegyenleget, de ebben még nem foglalnak állást, hogy a kötvények valósak vagy fiktívek.
Akkor mi a fenét csináltak eddig 3 hétig az időhúzáson kívül?

  • Miért van az, hogy a Q üzleti számláit nem zárolták, menthető a vagyon szabadon, míg az ügyfelek nem juthatnak hozzá a pénzükhöz?
  • Miért tenyerel rajta azokon az értékpapírokon és számlapénzeken a Felügyelet amelyek elvileg nem érintettek a kötvénybotrányban? A befjegyek, részvények, állampapírok és számlapénz is érintett a botrányban?
  • Miért cserélték le a nyomozógárdát, akik kezdhetik mellesleg előről a vizsgálatot?
  • Miért maszatol a kormány? Hol van az a beígért gyors intézkedés?
  • Kinek (milyen felsőbb szinteknek) áll érdekében az időhúzás?
  • Hogy tarthat kormányhivatal kockázatos értékpapírban költségvetési pénzt. Miért nem a Kincstárnál helyezhető csak el költségvetési pénz?
  • Milyen fordulatra számíthatunk még a sztoriban?

Mire felszabadulnak a számlák, kiderül, hogy semmi sincs a cégben. Ejnye, de hát erről nem az MNB tehet, ő csak papírokom molyoltak az ügyfelek érdekében…A Q ügyfelek elviszik a balhét, megy néhány évig az anyázás, de a többség úgy is lenyugszik, a politikai elit és annak holdudvara meg szépen tovább hízik ezen a remek üzleten. Rizikós volt, de megcsinálták, na. Tarsolyt lecsukják 3 évre, az Eto kiesik a felső osztályból, a Q ingatlanokat olcsó pénzzé teszik, a profitot termelő vállalkozásokat kiszervezik haveroknak.
A Beva kártalanítja az ügyfelek egy részét, a többi pénzintézet állja a cechet (zseniális ez a burkolt különadó), mindenki fogja be az etetőjét, reklamációnak helye nincs.

Végére még egy megválaszolatlan kérdés: valójában kinek a Qrva anyját?

Share Button
Tags:

Egy hozzászólás
Szóljon hozzá! »

  1. szeretném kérni, hogy vezessék be a mutyiadót, vagy nyissanak egy mutyialapot, ahová legalább az adóm 1%-át lehet utalni, hogy a mindenkori mutyiérdekelteknek ne kelljen bonyolult cégstruktúrákat építeniük, nyilakozatokat tenniük, végre nyíltan élhessenek abból, amihez értenek!!!

Szóljon hozzá!