Brókerarcok

2010 feb 23rd | Írta: | Tartalom témája: Ez már szinte vicc!

Tiszavirágéletű posztomat (merthogy hamarosan kuka), nem is tudom minek szánom. Tanulságnak, humornak de az is lehet, hogy kínomban csak egyszerűen  kijött belőlem, na.
A mai pénzügyi sajtó a Capital Partners lefejezésétől volt zajos. Aki nem tudja mi ez a cég, annak jobb is, nem fogom most ecsetelni, meg kell nézni a brókerarcok című filmet, hasonló az értékesítési szisztéma, aki meg tudja a történetet, hát minek cizelláljam agyon.

Az egész sztoriban az a legszörnyűbb, hogy ilyen tevékenységek simán agyonütik azon ügyfelek bizalmát a tőzsdék, és brókercégek iránt, akik épp, hogy csak tervezik, kostolgatják a tőzsdei befektetések megismerését, gyakorlását. Na és ki issza meg ennek a levét? Talán azon becsületes feltörekvő pénzügyi cégek, akik nem olyan ismertek még a piacon, hogy csupán a nevükkel bizalmat keltsenek leendő ügyfeleikben.

A poszt megírására  a CP kiterjedt ügynökhálózat képzésére szakosodott cég honlapja ihletett meg.  Ha valamennyire nyitott vagy kedves olvasóm a befektetési szakmához, értékelni fogod azt a sok korrekt és pontos, és főleg mértékletes szakmai megfogalmazást amit itt találsz :D, mint pl: “Minőségirányításunkat egy külső partner által biztosítjuk, aki a minőségirányítási rendszerünket folyamatosan az idevonatkozó jogszabályokkal összhangban felügyeli. Intézményünk jelenlegi méreteinek megfelelve.”

De a legjobban ez tetszett:
“Társaságunk által képviselt tőzsdei szaktudás és a tőzsdetanfolyamok tudásanyaga méltán felveszi a versenyt az amerikai és a nyugat-európai színvonallal. Sőt a tananyag a világon teljesen egyedülálló tartalommal is rendelkezik, hiszen könyvtárrá fejlesztett gyűjteményünkből száznál is több könyv kölcsönözhető, e révén, és stratégiai partnereink tőzsdeszakértőinek saját alkotású tőzsdetudományos munkái, elvei, stratégiái is tanulmányozhatóak nálunk.”

És most tekintsd meg a tőzsdetudományos könyvtárat :)))
http://www.brokerkepzes.hu/index.php?s=menu_&m=12

 

Share Button
Tags:

11 hozzászólások
Szóljon hozzá! »

 1. Tényleg jó a szakirodalom. :-) Nekem a “Hogyan adjunk el bármit bárkinek”, és a “Hazugságvizsgáló könyv” mozgatta meg leginkább a fantáziámat.

 2. A CP-vel teljesen hasonló módszert követ a Buda-cash is. Fantázianeve : vektor portfoliókezelés.

 3. Nagyon szépek az idézetek!
  Azonban engem az is érdekelne,ha már a média felkapta hogyan is van/volt a 150.000 USD induló összeg ez ugyanis cca 30 Mft és nem éppen jellemző kisbefektetői nagyság.
  Továbbá mennyi az a magas jutalék,amivel rövid időn belül elolvadhatott a tőke?
  Félre ne értse v.ki nem pártjára kívánok állni a “nemes” CP-nek, csak bosszant amikor ködösítenek!
  A brókerek “jóhíre” vagy a “becsületes” feltörekvő pénzügyi cégek miatt azért én nem aggódom!
  Ha v.ki tudja írja meg ergó mennyi is az a jutalék,hogy számolhassunk hogy is van ez a tőke elvesztés?
  Összehasonlíthatóság kedvéért magam egy “jóhirű,becsületes” brókercégen keresztül ügyködöm 0,5-0,7%/kötés dijjal.

 4. 1.97%

 5. ehhez mit szóltok:

  “Kik vagyunk
  Egy folyamatosan erősödő, gyarapodó, lelkes, jelenleg 600 fős csapat, aki célul tűzte ki, hogy valami olyat hajt végre a pénzpiacon, ami még nem volt. Nevezetesen: képviseljük az ügyfeleink érdekeit a pénzintézetek irányába, oly módon, hogy a mögöttünk sorakozó ügyfelek népes hadának erejét felhasználva, számukra előnyös termékek kifejlesztésére sarkaljuk pénzintézeti partnereinket, mely termékeket kizárólagos joggal hálózatunk értékesíthet csak. ”

  “A forint gyengülése, elértéktelenedése elkerülhetetlen folyamatnak látszik, ezért a mi termékeink euróban illetve svájci frankban nyilvántartott konstrukciók. Az ügyfelek tehát, nem csak a befektetési alapok hozamából részesülhetnek, hanem meg tudják őrizni a pénzük vásárlóértékét. ”

  idézetek egy pénzügyi “tanácsadó” cég honlapjáról. Ha a szimatom nem csal, akkor a Buda Cash áll mögöttük…

 6. Stv irhattad volna 1/2 évvel ezelött is . Akkor nem mentem volna hozzájuk , megmaradt volna 6 millám . Egyébkén náluk is 1 % a vétel 1 % az eladás

 7. Valóban nevetséges, ahogy a média tálalja ezeket a történeteket. Egyrészt az újságíróknak általában nincs elég szakismeretük, hogy átlássák a konstrukciót, és az esetleges átverés működési mechanizmusát, másrészt a közönséget ez úgysem érdekli, mert szintén nem értené meg. Nekik bőven elég annyi, hogy valakiket nagyon átvertek, és ezzel milliárdokat kerestek. Ezért maradnak a hatásos, de valódi információt nem nagyon tartalmazó “tudósítások”.

  Engem is megkerestek régen a Capital Partners ügynökei, az volt a benyomásom, hogy annyit sem értenek hozzá, mint egy újságíró, viszont brutális jutalékokkal, és ami még rosszabb, rejtett költségekkel dolgoznak. A Buda-Cash “vagyonkezelési” szolgáltatása szerintem is egyszerű lopás, ezt belső információk alapján gondolom így.

 8. Még talán nem is a magas jutalék az ami bosszantó. A probléma leginkább abban volt, hogy olyan módszereket alkalmaztak az értékesítés során, ami nem megengedett ebben a szakmában. Nem szabad rátukmálni a vevőre egy terméket. A befektetési tanácsadás a megfelelő döntéselőkészítésben kimerül. Alapesetben a tanácsadó, bróker, minden olyan objektív körülményt megismertet a befektetővel amely alapján az a döntését meg tudja hozni. Itt nem ez a helyzet állt elő, szinte ráerőszakolták a befektetőre a részvénycsomagot. “Péter, most mire mond nemet, a 20% biztos hozamra, arra mond nemet? Önnek nem kell 20% hozam, most viccel?” Még én éreztem szarul magamat a végén…

 9. Nálunk a módszer a következő volt : broki felhívott ajánlott valamit RÖGTÖN AZONNAL el kellett döntenem veszek-e még arra se volt időm hogy pl beáljak a parkolóba . ( mivel a piac nagy s én sem vagyok mindenre felkészülve ) Utána se tudtam nézni , érdemes -e . Rábíztam magam a ” szakértelmére ” . Meg is lett a haszna : a dollár 8 hónapos csúcson ekkor dollár SHORT ra játszani . a la BudaCash . Valahogy külön értékelni köne a brókercégeket külön a brókereset külön az online típusokat . SZERINTEM sokat segítenétek azoknak akik most kezdenek ( és semmi pontos infójuk nincs ) vagy csak váltani akarnak . Vagy van már ilyen ?

 10. Eddig sem volt tiszta számomra amit itt-ott irógattak ld.3.sz alattiak.
  Most már viszont azt sem értem a CP portfólió kezelést végzett vagy egyedi részvényeket vásárolt “ügyfeleinek” 1,97% jutalékkal. /köszönöm az infót/
  Ha részvényt vásárolt akkor akár magától akár a megbízó kérésére illik betenni STOP LOSS-t!
  A mértéke szakmai, egyéni megítélés kérdése de legyen mondjuk 10% /ez egyébként igen magas!/.
  Ergó a “jó ember” veszít egy tranzakción kb.14%-ot, ami sok de hát el lehet sőt kell viselni ha már tőzsdére adja a fejét v.ki. Na de utána mi van? Még1x és még1x megismétli?
  Ha viszont portfólió kezelésben állapodtak meg akkor minek ajánlgatni egy adott részvény pakkot hisz annak kiválasztása a CP ügye. Ebben az esetben viszont az 1,97% brutális,hisz mint brókicég töredékéért köt,nem beszélve a daytradről ami még annak is a fele.
  Igaz ebben az esetben naponta akár 10szer is adhat-vehet és így valóban rövid időn belül annulálhatja a tőkét,de ezt zuhanásban megtenni hát az tényleg 100 év dutyi!

 11. A Capital Partners egy szélhámosokból álló társaság volt. Engem is megkörnyékeztek többször is, de rövid beszélgetés után azonnal ki lehetett deríteni, hogy fogalmuk sincs a tőzsdéről, részvényárakról, stb. Ezért is próbáltak mindig a cseh tőzsdéről beszélni, mert az kevésbé ismert. De vigyázat, ügynökeik már újra feltámadtak!
  Egyébként osztom a 7. hozzászóló véleményét a másik “nagy varázslóról” is.

Szóljon hozzá!