Elrepült évek, elszállt remények

2011 nov 26th | Írta: | Tartalom témája: Hozam? Hozzad!

Utaztál már repülőn? Miért adtad feltétel nélkül az életed egy pilóta kezébe? Miért gondoltad azt, ha repülőre ülsz, csak a műszaki problémának, esetleg akaratlan emberi hibának lehet valamennyi kicsinyke esélye, hogy ott végezd be a sorsod, és az emberi szándékosságnak egyáltalán nincs? Miért?

Azért, mert fel sem merül benned, hogy a kapitány szándékosan rosszat akarna, direkt a halálba vezetné a gépet. Az ember alapvetően józan gondolkodású, az etikája nem engedi, hogy ilyesmit tegyen.

Mi az etika?
Az etika fogalmazza meg az élet szabályait, amelyek belsőleg is kötelezik az embert. Meg tudjuk mondani mely dolgok, viselkedések teszik az embert emberré, milyen helyes cselekvési normák jellemzik az emberi életet. Az etika alapvetően íratlan szabály, amelyet magunkévá téve az értelmünk és érzelmeinkre támaszkodva követünk, és ezt másokról is feltételezzük.
Tehát a pilótára azért bízod vakon a sorsod, mert hiszed, hogy etikus.

Az ember törvényeket alkot, bármikor dönthet a helyes és helytelen dolgok osztályozásáról. A jó erkölcs társadalmanként, koronként változik, ezen belül is az etikánkat magunk alakítjuk mentségek, magyarázatok keresésével. Az etika annyiféle, ahányan vagyunk, miközben csak egy igaz szabály létezik. Ha kíváncsi vagy, a saját etikád hogy viszonyul az örök, igaz törvényhez, olvasd el figyelmesen a bibliát! Ajánld ezt a pilótáknak is!

Te már réges-rég, a születésedtől egy olyan repülőn ülsz, ahol a mindenkori kapitány és a segédpilóták etikája erősen megkérdőjelezhető. Az életed az ő kezükben van, nem vicces? Az életed, amelyre csak egyszer kapsz csak esélyt. Csak egy beszállókártyád van. Nem vicces, tragikus.

Üdvözöljük kedves utasainkat a Malév 2011-es járatán, az idő kint fagyos, a látási viszonyok erősen korlátozottak, az útvonal még kétharmadnyira sem világos, a menetidő kb. 30-40 év. A repülési magasságunk alacsony, hamarosan tovább süllyedünk. Várhatóan légörvényben utazunk tovább, kérjük, takarják el a fülüket, és a szájukat se nyissák ki. A költőpénzüket, melynek értékállóságát itt a levegőben szavatoljuk, a saját biztosságuk érdekében adják át az utaskísérőknek! A pilótafülkébe 4 évente lehet belépni, de csak az erre születetteknek. Kérjük a turista osztályon utazókat, hogy az étkezésről való lemondásukkal járuljanak hozzá a bizniszklassz kényelméhez.
Köszönjék, hogy velünk utazhatnak!

Share Button
Tags:

Szóljon hozzá!