Marketing ötletek pénzügyi vállalkozásoknak

2010 feb 14th | Írta: | Tartalom témája: Ez már szinte vicc!

Ínséges időkben mint minden vállakozásnak, a pénzügyi területen működők cégeknek is igen össze kell magukat szedni, hogy új üzleteket szerezzenek.  A kreativitás jól jön, ha meg akarják nyerni maguknak a piacot. A sajtóban megjelentek a megmondó emberek, a jósok – mondhatni jó sok van belőlük - egy részének tuti igaza lesz, hisz a piac vagy javul, vagy romlik, tehát valami biztos bekövetkezik, a stagnálás meg senkit sem érdekel. Kétségtelen, minél többször szerepel valaki a nagy nyilvánosság előtt, annál nagyobb lesz az ismertsége. Adok néhány tippet arra, hogy neked, kis pénzügyi vállalkozásnak, egyszemélyes tanácsadónak milyen trendi eszközöket célszerű igénybevenni, ha már a következetes, becsületes munkádra alig figyel valaki.

  1. Rendezz a vacsoracsata mintájára Vagyonom a tét! című valóságsót!
    A féléves konyhapénzből részvényportfóliót vásárolsz, kifőzöl egy stratégiát amit megpróbálsz megetetni a közgazdász haverjaiddal. A vendégek próbálnak neked betartani, becsmérő szavak közepette sorban kilövik a pozícióidat, még a gatyádtól is megfosztanak.  Szexuális képletességgel, meztelenkedéssel, szellentéssel fűszerezve tedd meg a pénzpiaci jóslataidat. Az egymással összebalhézás javít a műsor színvonalán- A magyar tévénézők 70%-a tuti figyelni fog rád.
  2. A hírleveidben fogalmazz homályosan. Pl. Ám a fundamentumok egén ragyogó napot elfojthatja egy-egy átmeneti felhősödés, amiből azonban bármikor összeállhat egy viharfelhő. A a soronkövetkező hírleveledet kezdheted így: mint ahogy azt helyesen prognosztizáltuk…
  3. Válság idején is jobban fogy a bulvár, mint a valós problémákkal foglalkozó hírek. Tanácsaidat is ennek megfelelően keretezd: Ben Affleck az új filmjében ismét brókert alakít. A szerepre felkészülve a JP Morgennél töltött egy hónap gyakorlatot, ahol Ben szerint döbbenetesen jó stratégiákat tanult meg, melyeket az alábbiakban részletezünk… Keves tudják, hogy Dalos Józsi és Csalogány Panni válását egy 2014/c kötvény körüli bonyodalon akadályozta végülis meg. Történt, hogy az – februári hírlevelünkben vételre javasolt-  államkötvény kamatán nem sikerült megegyezni, ugyanis az átlagidő …
  4. Kínálj a legelőnyösebb betétnél 0,5%-al magasabb kamatot ingyenes számlavezetéssel a beregsurányi takszövvel karöltve, ahová buszjáratokat indítasz 19,999 Ft-ért Budapestről. Garantáltan sok fuvarod lesz.
  5. Hozz kereskedelmi forgalomba egy társasjátékot, amelyben egy kék-narancs bank egy kék-ezüst törzsvásárlói klubbal versenyez minél nagyobb összegek eltüntetésében.
  6. Adj ki a 2 éves fiad rajzait és a saját EKG-dat összevetve forradalmian új technikai elemzés könyvet.
  7. Alakíts “Elúszott milliók Lelki Támasz Klub”-ot az elmúlt évek tőzsdei szerencsevadászai számára, ahol a klubdélutánokon Monopolyval vígasztalódhatnak.
  8. Vedd a bátorságot és nagy sajtónyilvásosság előtt követeld, hogy az alkotmányba foglalják bele, a magyar állampolgároknak alanyi jogon járjon a svájci frank alapú hitel!

Egyéb ötlet?

Share Button
Tags:

Szóljon hozzá!