Orbán Viktor: Magyarország nem lesz orosz gyarmat!

2014 jan 15th | Írta: | Tartalom témája: Ez már szinte vicc!

Csak pár apró szívességet kell tennünk a 3000 milliárdos hitelért cserébe – jelentette be a kormányfő.

putyin paks.jpg

„Történelmi függetlenségi nyilatkozatot írtunk alá a baráti Oroszországgal, ezzel Magyarország saját kezébe vette az irányítást” – jelentette be a paksi bővítésről szóló megállapodás után Orbán Viktor. Moszkvai sajtótájékoztatóján a miniszterelnök elmondta: egészen apró dolgokat kért cserébe Vlagyimir Putyin, amiket a magyar kormány amúgy is megtett volna.

„Négy-öt Putyin-szobor, kis módosítások a zászlón, és az orosz pártrendszer átvétele – voltaképpen ezek a keleti nyitás stratégia alapkövei voltak eredetileg is, nem mondhatjuk, hogy bármilyen függőségbe kerülnénk a bővítés miatt”nyugtatta meg a kedélyeket Orbán Viktor, majd hozzátette: a hazánkba hamarosan érkező orosz katonák pusztán a paksi beruházás biztonságát garantálják majd, a közös Békemenet-felvonulások pedig a két nép barátságát bizonyíthatják az eddigieknél sokkal erőteljesebben.

„Sokáig éljen országcsináló Orbán úr” – nyilatkozta a sajtótákékoztatóra reagálva Csizmadia László, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) vezetője, majd elindult megvédeni az országot a külföldi oligarcháktól és az előnytelen, Magyarországot több évtizedre nagyhatalmakhoz kötő sunyi megállapodásoktól.

Forrás: www.hircsarda.blog.hu

Share Button

Szóljon hozzá!