40% az ami cselekvésre ösztönzi a magyart

2015 feb 4th | Írta: | Tartalom témája: Blog

Megint bebizonyosodott, hogy nem szeretünk tervezni; a 30% támogatás+kamatú megtakarítás az smafu egy hasonló értékű bolti azonnali leárazáshoz képest. A Baumax végkiárusítási akciója meghozta a költési kedved, egymást taposva szinte mindent vittek már az első napon.

Sokan voltak akik egy lakásfelújítást hoztak előbbre az akció kapcsán. Nos itt merül fel bennem a kérdés, miért vonzóbb egy leárazás, mint egy előtakarékosság hasonló “nyereséggel”. Ha valaki lakás-előtakarékossági számlával rendelkezik, kb. ugyanilyen “kedvezményt” tud érvényesíteni, ami ráadásul sem időhöz, sem bolthoz nincs kötve.

Persze nem tudhatom, hogy a vásárlók közül ki költötte el épp tegnap a Baumaxban a Fundamentáját, mert igazán az volt a nagy üzlet :)

2015020335820150203360

A Baumax egyébként még nyáron is tagadta, hogy kivonulna Magyarországról, annak ellenére, hogy 2011-ben elkezdődött a pénz kiszivattyúzása és bár 2013-ban lassú növekedést mutatott az eredmény, az értékesítés nettó árbevétele az előző évekhez képest nem nagyon nőtt, 23 milliárd forint körül alakult.

Bár lehet, hogy nem sok vizet zavart a hazai barkácspiacon a Baumax, mégis csak szegényebb lett a verseny egy szereplővel. Praktiker felkészül?…

Share Button

Szóljon hozzá!